Twinkle | Digital Commerce

E-bon failliet

2017-05-27
180101
  • 1:11

Het bedrijf achter E-bon, een cadeaubon die online kan worden besteed, is failliet. Terwijl de curator kijkt naar mogelijkheden voor een doorstart, is de site nog in de lucht. Pas in de checkout krijgen bezoekers te lezen dat het ‘helaas niet mogelijk’ is om af te rekenen.

Internetkassa.nu schrijft vanochtend over het bankroet. Uit het insolventieregister blijkt dat E-bon BV al op 4 mei failliet is verklaard door de Amsterdamse rechtbank. Directeur Erwin de Zeeuw was zojuist niet direct beschikbaar voor een reactie aan Twinkle. Hetzelfde geldt voor curator Merijn Tops.

Post, e-maill of print
E-bon is een cadeaukaart waarmee online kan worden betaald. Gevers koppelen een bedrag naar keuze aan de kaart, die ze óp E-bon.nl kunnen personaliseren en per post, e-mail of print kunnen overhandigen. De ontvanger kan het tegoed online besteden aan producten, belevenissen of een goed doel.

Psp’s
Verschillende payment service providers, waaronder Pay.nl, MultiSafepay en Sisow namen E-bon op in hun pakket van betaalmogelijkheden. Webwinkeliers konden de betaalmethode ook zelf implementeren in hun checkout, zonder tussenkomst van een psp. Uit een inventarisatie van Internetkassa.nu blijkt dat ontvangers van een E-bon hun krediet nog gewoon kunnen besteden. De Stichting Beheer Elektronische Gelden Houders E-bon, die buiten het faillissement valt, waarborgt de uitbetaling van derdengelden.