Twinkle | Digital Commerce

Apple Pay straks ook beschikbaar voor mobiele sites

2017-10-05
180101
  • 1:15

Apple Pay wordt nog dit jaar ook beschikbaar voor mobiele websites. Na in-apps en in fysieke winkels kunnen (allereerst) Amerikaanse consumenten straks ook in sites met één tap een product aanschaffen.

Dat meldt Recode op basis van meerdere bronnen. Apple Pay zou alleen voor iPhones en iPads beschikbaar komen die de Touch ID-technologie hebben. Consumenten kunnen in de Safari-browser een betaling doen met Apple Pay, door met hun vingerafdruk akkoord te geven.

Concurrentie
De nieuwe stap maakt Apple Pay een directere concurrent van PayPal, dat ook betalingen met één druk op de knop uitvoert in websites. De betalingen in mobiele websites moeten nog voor het holiday shopping season mogelijk worden, omdat dit Apple veel oplevert. Afgelopen feestperiode kregen Amerikaanse webretailers 9,8 miljard bezoeken aan hun mobiele site, tegenover 8,1 miljard bezoeken in apps.

Apple Pay
Apple Pay werd in september 2014 gelanceerd voor consumenten in de Verenigde Staten. Afgelopen zomer werd hier Groot-Brittannië als eerste Europese land aan toegevoegd. In oktober werd de betaaldienst ook gesignaleerd in fysieke vestigingen van Marqt en McDonalds in Amsterdam. Een officiële entree op de Nederlandse markt bleef echter tot nu toe uit.

Android Pay
Net als de entree van concurrent Android Pay, dat later dit jaar zijn eerste Europese land  - Groot-Brittannië - aandoet. In de Verenigde Staten kunnen consumenten met Android Pay zowel in winkels als in-app afrekenen.

Lees ook:
Apple Pay: gamechanger in mobiel betalen? (23-12-2015)