Twinkle | Digital Commerce

Google sluit betaalpact met Rakuten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Android Pay is vanaf nu beschikbaar in Japan. Een pact tussen Google en Rakuten maakt de uitbreiding van de 'digitale Android-portemonnee' mogelijk. Japanners kunnen voortaan op meer dan 470.000 plaatsen betalen met hun Rakuten-account.

Gebruikers van Android Pay, te downloaden in de Google Play Store, kunnen met één tap betalen in Amerikaanse fysieke winkels en in-app betalingen doen. Creditcardgegevens, cadeaubonnen en spaarkaarten kunnen worden opgeslagen in de virtuele portemonnee.

Wereldwijd
Google lanceerde de betaalservice voor Android in 2015. De zoekgigant kondigde aan dat gebruikers er zowel online als offline bij retailers, banken, kaartverstrekkers en betaalverwerkers mee terecht kunnen. Na de start in de VS werd de dienst internationaal uitgerold, onlangs waren Ierland en Nieuws-Zeeland aan de beurt. Nederland staat tot dusver nog op de wachtlijst.

Rakuten
Rakutens relatie met het buitenland lijkt grillig; de Japanse e-commerce reus sloot halverwege dit jaar Europese marktplaatsen om zich alleen nog op Duitsland en Frankrijk te concentreren. Desondanks presenteerde Rakuten zich onlangs als hoofdsponsor van FC Barcelona.