Twinkle | Digital Commerce

Android Pay in mobiele sites via Mastercard en Visa

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Google heeft een samenwerking gesloten met Mastercard en Visa voor betalingen via Android Pay. Amerikanen hebben de primeur; zij rekenen hun online bestellingen op de smartphone af met één druk op de (biometrische) knop.

Mastercard en Visa hebben zelf ook al programma’s om snel op de mobiele telefoon af te rekenen. Dit zijn Masterpass en Visa Checkout. Google meldt dat in webwinkels waar deze betaalmethodes al worden geaccepteerd vanaf begin 2017 ook Android Pay beschikbaar is.

Directe koppeling
Consumenten met een account bij Masterpass of Visa Checkout hoeven niets te doen; hun account wordt straks automatisch gekoppeld aan Android Pay. Zo kunnen zij in mobiele sites betalen zonder gebruikersnaam of wachtwoord, maar zichzelf identificeren met bijvoorbeeld alleen hun vingerafdruk.

Europese betalingen
Amerikanen konden al in-app en in fysieke winkels afrekenen met Android Pay. Ook maakte Google’s betaaldienst dit jaar de oversteek naar Britse fysieke winkels van onder andere Zara en Aldi. Na de eerste koppeling met Mastercard en Visa in de VS breidt de samenwerking uit naar andere Android Pay-landen – de UK, Singapore, Australië en Hong Kong.

Apple Pay
Grote concurrent Apple Pay is ondertussen ook al in-app en in fysieke winkels te gebruiken. Nog voor de feestdagen in de VS moeten daar ook mobiele sites bijkomen