Twinkle | Digital Commerce

Android Pay binnenkort in Aldi en Zara in UK

2017-10-05
180101
  • 1:02

Android Pay maakt zijn eerste stap op Europese bodem in Groot-Brittannië. In de komende maanden moeten Britse consumenten contactloos kunnen betalen in winkels van onder meer Aldi, Zara en Starbucks.

Tap. Pay. UK., kondigt Google de komst van zijn betaalmethode Android Pay in Groot-Brittannië aan. Straks kunnen Britse consumenten hun Mastercard en betaalpassen van Visa koppelen aan de betaalservice, om bij banken, retailers en food bedrijven - indien mogelijk - contactloos te kunnen betalen.

Treinkaartjes
Google noemt verschillende partijen die zich al hebben aangesloten bij Android Pay. Zo behoren Aldi, KFC, 1-800flowers.com, Deliveroo, Showroomprive.com, Takeaway.com en Zara bij de eerste partners van de methode. Ook is het mogelijk om trein-, bus- en metrokaartjes te kopen bij Transport for London (Tfl).

Winkels en in-app
Android Pay is al beschikbaar voor Amerikaanse en Australische consumenten. In de VS kunnen consumenten zowel in winkels als in-app afrekenen. Dit jaar moet de dienst wereldwijd uitgerold worden, kondigde Google eind 2015 al aan. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog onbekend. Wel is concurrent Apple Pay in ons land gesignaleerd

Lees ook:
Apple Pay: gamechanger in mobiel betalen? (23-12-2015)