Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon wil wereldwijd bezorgen via particulieren’

2017-05-27
180101
  • 1:02

Amazon wil zijn bijna twee maanden oude Flex-bezorgprogramma verder uitbreiden in de Verenigde Staten. Ook zijn er aanwijzingen dat de dienst in andere markten van de pure player wordt geïntroduceerd. ‘Dit is je kans om geschiedenis te schrijven’.

Amazon postte diverse vacatures voor software engineers, mapping experts en logistics professionals voor Flex op zijn website. Volgens Geekwire geeft de online retailer in de functiebeschrijvingen aan dat kandidaten ‘de manier waarop Amazon pakketten bezorgt’ kunnen veranderen.

Reguliere orders
Het bedrijf spreekt zelfs over een kans om geschiedenis te schrijven. Daarmee doelt Amazon op de manier waarop de onderneming straks wereldwijd alle online orders aflevert. De pure player wil Flex-bezorgers namelijk ook inzetten voor reguliere orders, naast de Prime Now-bestellingen, schrijft Geekwire.

Amazon Flex
Onder de vlag van Amazon Flex leveren parttime delivery drivers voor Amazon Prime Now in onder andere Seattle, Richmond, Nashville, Austin, Dallas, Baltimore en Miami. Ze kunnen tussen de 18 en 25 dollar per uur verdienen als ze zelf hun auto en telefoon inzetten. ‘Be your own boss: deliver when you want, as much as you want’, spiegelt Amazon voor.