Twinkle | Digital Commerce

Omzet iBood loopt terug

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Uit een cijferbericht van de Duitse Metro Group blijkt dat iBood een jaaromzet van 33 miljoen euro heeft gedraaid (tot en met 30 september). Dat is enkele miljoenen minder dan het boekjaar ervoor (36,4 miljoen euro). IBood maakt onder de vleugels van Media Saturn een professionaliseringsslag.

Het Duitse weblog ExcitingCommerce schrijft over de omzetcijfers (pdf) van iBood, dit voorjaar tegen een waardering van 20 miljoen euro ingelijfd door Metro’s Media Saturn Holding (MSH). Oprichters en minderheidsaandeelhouders Jöran Prinssen en Dennis Sanders staan nog altijd aan het roer van de Nederlandse pionier in dagdeals. Er staan zestig werknemers op de loonlijst.

Nieuwe website
Mede dankzij een eerdere kapitaalinjectie van Metro kon iBood een jaar geleden zijn website vernieuwen; er kwam een responsive design en een winkelmandje. Dat heeft nog niet tot extra inkomsten geleid.

Click & collect bij Media Markt
Vanaf komend jaar wil iBood ‘stap voor stap’ nieuwe Europese landen betreden. ‘Ook maken we nu concrete plannen om click & collect te faciliteren in winkels van Media Markt’, vertelde Prinssen vorige maand aan Twinkle.

Internationale expansie
‘We zijn nu druk bezig om de integratie van iBood.com in MSH te voltooien’, liet Prinssen weten. ‘We bestaan binnenkort officieel tien jaar, dus dat willen we ook groots gaan vieren met diverse acties. Daarnaast richten we ons op internationale expansie, om uiteindelijk in heel Europa aanwezig te zijn. We peilen daarvoor de interesse in verschillende nieuwe landen.’
 
Lees ook: Metro Group heeft 2 miljard klaarliggen voor overnames (7 december 2015)