Twinkle | Digital Commerce

Coolblue zoekt duizend installateurs van zonnepanelen

2019-05-03
1400933
  • [nieuws]
  • 1:39

Met de zoektocht naar duizend installateurs maakt Coolblue duidelijk dat het een grote speler in zonnepanelen wil worden. ‘Installatie met een glimlach.’

Coolblue maakt vandaag melding van de stevige groene groeiambities. Binnenkort start de verkoop en installatie van zonnepanelen in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg. Later dit jaar wil Coolblue de dienst uitbreiden naar de rest van Nederland. Ook op Belgische daken wordt gemikt, getuige de persverklaring: ‘Met behulp van de installateurs wil het e-commercebedrijf de meest klantvriendelijke zonnepaneelspecialist van Nederland en België worden.’

Zonnedak

Eerder maakte Coolblue bekend het dak van zijn ‘grote schuur’ in Tilburg met zonnepanelen te bedekken. Daarmee ontstaat volgens het bedrijf het grootste zonnedak van ons land, dat het onderliggende magazijn, maar ook de inmiddels tien fysieke winkels, het hoofdkantoor en de elektrisch aangedreven bezorgvoertuigen van stroom voorziet.

Pakketpanelen

Richting afgelopen 1 april verspreidde Coolblue de grap voortaan zonnecellen te plaatsen in zijn blauwe dozen. Met de ‘pakketpanelen, onze grootste innovatie ooit’ associeerde het Rotterdamse bedrijf zich opnieuw met duurzaam, of concreter: met zonne-energie. Het bleek een voorbode van het vandaag aangekondigde offensief.

CoolblueFietst

Iets soortgelijks gebeurde met de 1 aprilgrap die Coolblue vorig jaar maakte. Ook die had een groen tintje; destijds werd gesuggereerd dat het bedrijf zou beginnen met bezorging per fiets. De grap was dat het een 1 aprilgrap leek, maar dat niet was. Kikker in je bil. Inmiddels rijdt CoolblueFietst in steeds meer Nederlandse én Belgische steden rond.

Omzetpotentie

Coolblue, bij de Shopping Awards winnaar van de Publieksprijs XL in de categorie Elektronica & Telecom, boekte afgelopen voor het eerst meer dan een miljard euro omzet in Nederland en 1,35 miljard euro in totaal. De online omzetgroei kwam uit op ruim 13 procent, beduidend minder dan de 38 procent over 2017 en de meer dan 50 procent in de twee jaren ervoor. Met zonnepanelen voegt Coolblue, dat zich steeds meer positioneert als ontzorger annex dienstverlener, een productcategorie met veel groeipotentieel toe.

Lees ook: Coolblue brengt elektrische bezorgbussen de weg op (5 maart 2019)