Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop hervat online verkoop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

In het weekend van Sinterklaas’ intocht, is Free Record Shop weer begonnen met online verkoop. Op Frs.nl worden muziek, films en series op cd, vinyl, dvd en blu-ray verkocht. De heropening wordt deze week gevierd met dagdeals en ‘3 = 2’ aanbiedingen.

Na het dubbele faillissement van de bekende keten kreeg Boekenvoordeel vorig jaar onder andere de domeinnamen Freerecordshop.nl en Frs.nl in handen. In de fysieke Boekenvoordeel-winkels verschenen shop-in-shops van Free Record Shop, vier jaar geleden nog te vinden in de bovenste helft van de Twinkle100 (nummer 44 in de editie van 2011). De websites zouden als etalage voor filmaanbiedingen worden gebruikt. Verkopen deed Boekenvoordeel er niet, tot dit weekend.

Geen afhaaloptie
Voortaan is Frs.nl weer de plek om fysieke plaatjes, films en games aan te schaffen. ‘Zoals vanouds, kun je ook nu weer terecht bij ons voor de juiste producten tegen een scherpe prijs’, maakt de formule duidelijk. Free Record Shop brengt klanten standaard 2,99 euro aan verzendkosten in rekening. Vooralsnog is er geen logistieke koppeling gemaakt met de shop-in-shops bij Boekenvoordeel; bestellingen afhalen of retourneren in de winkel kan niet.

‘Volwaardige e-tailer’
Boekenvoordeel, opererend vanuit Almere, beschikt over ruim honderdtwintig winkels in Nederland en België. Onze zuiderburen worden op Frs.be overigens nog steeds verwezen naar de winkelstraat. Boekenvoordeel heeft zich naar eigen zeggen ten doel gesteld om ‘het komend jaar verder uit te groeien in zowel fysieke winkels als een verdere ontwikkeling te maken op internet en daarmee uit te groeien tot een volwaardige e-tailer’.