Twinkle | Digital Commerce

Buddy talk

2017-11-08
  • 1:49

Het was tijd voor herbezinning. Ik heb me teruggetrokken, even geen nieuwe shop-in-shops, geen pop-ups, maar terug naar het oorspronkelijke plan: wat is er van over, wat gaan we anders doen en hoe ziet het komende jaar eruit?

Als je voor jezelf werkt, ben je niet snel geneigd plannen op papier te zetten. Waarom zou je immers? Je hebt in je hoofd wat je wilt en hoe het moet. Waarom zou je dan je kostbare tijd besteden aan het opschrijven van je plan? Dat levert toch niks op? Niets is minder waar!

Online online online
Nu ik mijn evaluatie van de afgelopen twee jaar op papier heb gezet, en mijn wensen nog eens goed onder elkaar, kwam ik toch echt weer tot nieuwe conclusies en werden de prioriteiten zoveel duidelijker! Online online online heeft even de totale voorrang. Die omzet moet omhoog. Met alle verschillende shop-in-shops is er toch te veel aandacht naar het fysieke kanaal gegaan. Ook niet erg, want ik heb een berg ervaring opgedaan waarmee ik nu heel gericht kan werken aan toekomstige shop-in-shops.

Toch die eigen winkel?
Maar het ondergeschoven kindje, de webshop, krijgt nu voorrang. Een verfrissing van de site, uiterlijk en inhoudelijk, en aandacht voor links, affiliates, zichtbaarheid, verzamelsites en interessante partners. De eerste contacten zijn gelegd. En het idee van een geheel eigen vestiging, dat ik in de ijskast had gezet en bijna had verworpen, heeft ook weer nieuw leven ingeblazen gekregen. Dus wie weet opent er toch binnenkort ergens een eigen winkel …

WAT-relatie
Verder heb ik gedaan wat ik iedere alleen werkende zelfstandig ondernemer kan aanraden: een WAT-relatie beginnen: Working Alone Together. Met Rosanne van den Enk van het succesvolle Kiezels.com heb ik elke twee weken een meeting, voor onze ‘buddy talk’. Doel: elkaar inspireren, aanjagen, stimuleren, helpen, buiten de spreekwoordelijk box denken, ideeën aan de hand doen en deadlines stellen en controleren. Het werkt perfect! En hopelijk gaan we ook samen nog leuke dingen doen in de toekomst. Maar nu eerst: online, online, online …
 
Belia van der Giessen sleepte in 2012 een 'gratis webwinkel' in de wacht. Op het weblog van Twinkle schrijft ze over haar ondernemerservaringen met Gifts By Beel.