Twinkle | Digital Commerce

JD Sports wil ook webshops Perry Sport en Aktiesport doorstarten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Het Britse JD Sports heeft zich gemeld voor een doorstart van Perry Sport en Aktiesport, ketens die onder Unlimited Sports Group failliet gingen. Het gaat onder meer om 58 winkels van Perry Sport, 131 winkels van Aktiesport en de bijbehorende webwinkels.

JD Sports heeft gisteren een concentratiemelding gedaan bij de ACM. De mededingingsautoriteit laat in beginsel binnen vier weken weten of de overname door mag gaan. De Britse overnamekandidaat - de enige volgens de curator - is al in ons land actief, met vijftien winkels en de e-commerce site Jdsports.nl.

Unlimited Sports Group
Daar komen met Perrysport.nl en Aktiesport.nl meest waarschijnlijk twee webwinkels bij. De shops draaiden na het faillissement gewoon door, net als de fysieke winkels. De financiële problemen van Unlimited Sports Group, de nummer 101 in de Twinkle100, hielden verband met de faillissementen van V&D en Scapino-eigenaar Macintosh. Scapino, doorgestart onder Ziengs, nam vorige week overigens de shop-in-shops van Aktiesport (op de vloer van Scapino) over.