Twinkle | Digital Commerce

Zalando opent volgend jaar eerste dc buiten Duitsland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Zalando opent begin volgend jaar een eerste distributiecentrum buiten zijn thuisland. In Italië komt een nieuw magazijn, dat samen met een logistiek partner wordt gerund. Ook bouwt de pure player in Duitsland een derde eigen hub.

Dat meldt Zalando vandaag in zijn halfjaarbericht. Het bedrijf breidt zijn opslag in drie stappen uit; er wordt vanaf de herfst een nieuw eigen dc in Duitsland gebouwd met een opslag zo groot als in de Zalando-magazijnen in Erfurt en Monchengladbach, in Italië wordt begin 2016 samen met een partner een extra magazijn ingericht, en het bestaande fulfilmentcentrum in Monchengladbach wordt maximaal uitgebreid. Dit project wordt medio 2017 voltooid.

Omzet bijstellen
Een hoop nieuwe investeringen voor Zalando, die in het eerste halfjaar zijn omzet met 31,5 procent zag stijgen naar 1,38 miljard euro. De nummer 3 van de Twinkle100 meldde eerder al een sterk eerste en tweede kwartaal te hebben beleefd. De omzet voor het volledige boekjaar 2015 wordt nu bijgesteld; de groei zal volgens Zalando niet uitkomen op 20-25 procent, maar op 28-31 procent. Een sterkere stijging dan in 2014, toen de omzet met 26 procent groeide.

Thuismarkt vs Europa
Ondanks dat Zalando de afgelopen zes maanden in omzet harder groeide buiten zijn thuismarkt (37,8 procent in rest van Europa tegenover 27,6 procent in de DACH-landen), was het winstaandeel hier lager (1,2 procent in rest van Europa tegenover 6,2 procent in de DACH-landen). Het overall winstaandeel was het afgelopen halfjaar 4,3 procent van de omzet:

Rapport
Zalando's rapport over het afgelopen halfjaar vindt u hier (pdf).