Twinkle | Digital Commerce

H&M-zusje Cos stapt in meubelverkoop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Kledingketen Cos start met de verkoop van meubels. Het H&M-zusje werkt hiervoor samen met de Deense designwinkel Hay. De interieurlijn wordt online verkocht aan klanten in heel Europa. Ook zijn de meubels te koop in Cos-winkels in Londen, Wenen en Göteburg.

Vanaf september kunnen consumenten de meubelstukken kopen op Cosstores.com. 'Het is eigenlijk Hay bekeken door de ogen van Cos,' zegt hoofd van design bij Cos Martin Andersson volgens het Belgische Knack. 'Onze klanten hebben grote interesse in interieur en design en het was het juiste moment om alternatieve producten aan te bieden die mooi aansluiten bij onze kleding.'

Tafeltjes
Om de samenwerking te vieren, ontwierp designer Thomas Alonso (niet aangesloten bij Hay) twee minimalistische tafeltjes (zie foto). Deze stukken worden straks, net als de meubels die door Hay’s designers zijn ontworpen, enkel online en in de Cos-winkels verkocht.

Zusjes van H&M
Cos (Collection of Style) zag in 2007 het levenslicht als één van de high end zusjes van H&M. Een ander premium merk is Stories.com (fysieke winkels heten & Other Stories), dat in 2013 werd gelanceerd. De kleding op Stories.com en van Cos is, anders dan de producten van H&M zelf, bedoeld als blijvende aanvulling van de garderobe met kwalitatief betere materialen en een hoger prijskaartje.