Twinkle | Digital Commerce

PostNL houdt vast aan winstverwachting

2020-04-14
1000562
  • 1:01

Ondanks de getroffen maatregelen betreffende de coronacrisis denkt PostNL de eerder vastgestelde winstverwachting voor dit jaar te gaan halen.

Dat deelt het post- en pakketbedrijf in een update. PostNL verwacht in 2020 een EBIT die ergens tussen de 110 en 130 miljoen euro ligt. Die verwachting blijft dus staan, al vermeldt PostNL er wel bij dat de uitkomst sterk afhangt van de omvang en duur van de pandemie en de economische effecten.

PostNL merkte in maart een aanzienlijke stijging in het aantal verzonden pakketjes en wenskaarten, maar specifieke getallen deelt de bezorgdienst niet. Daar tegenover staat een fikse daling van partijenpost. ‘Doordat veel advertentiecampagnes werden uitgesteld.’ Cijfers over het eerste kwartaal deelt PostNL op 4 mei.

Zelfstandige pakketbezorgers ontevreden

Vorige week werd nog bekend dat de extra drukte bij PostNL ook leidt tot ontevredenheid onder zelfstandige bezorgers. Zij eisen onder meer een hogere vergoeding. Belangenvereniging BVPD had PostNL een ultimatum gesteld tot afgelopen maandagochtend. De vereniging stapt nu naar de rechter, omdat PostNL ‘onvoldoende gehoor’ heeft gegeven aan die eis, meldt Nu.nl. Een woordvoerder van PostNL laat aan dezelfde site weten dat het bedrijf een brief heeft gestuurd aan BVPD. PostNL wil een nieuw overleg plannen met de belangenvereniging.