Twinkle | Digital Commerce

‘Target wil stedelingen bereiken met bezorging via Uber’

2017-05-27
180101
  • 1:15

Target ziet een samenwerking met Uber voor de bezorging van producten in grote Amerikaanse steden wel zitten. Dat vertelde ceo Brian Cornell gisteren in een interview. Volgens hem moet Target op plekken zijn waar consumenten wonen, in plaats van aan de rand van de stad.

‘Uber kan zeker een partner van ons worden’, zei Cornell volgens Recode. De startup moet dan vooral worden ingezet om online winkelende mensen in de grote steden te kunnen bereiken. Ook ziet Cornell toekomst in afhaalkluizen op drukke locaties.

Kleinere winkels, dichterbij de consument
In sommige Amerikaanse steden heeft Target al kleinere stadswinkels (‘City Target’) en de nog kleinere Target Express-winkels geopend om dichterbij stedelingen te zijn. Cornell denkt dat er hier nog meer van moeten komen om online concurrenten als Amazon te kunnen verslaan.

Curbside
Target investeerde eerder al als een van de eerste retailers in de VS in ‘curbside shopping’ in de stad. Klanten kunnen hun online order op de parkeerplaats van een Target-winkel afhalen, zonder de auto te hoeven verlaten.

Uber in bezorgen
Uber startte in april met een test rond pakketbezorging in de VS. Uber-chauffeurs zouden naar verluidt pakketjes voor onder andere Hugo Boss, Neiman Marcus, Louis Vuitton en Tiffany’s bezorgen op de dag van bestelling. Ook haalt Uber in verschillende retailwinkels op Manhattan producten op om ze bij consumenten thuis te bezorgen. Deze on demand koeriersdienst heet UberRush.