Twinkle | Digital Commerce

SanomaVentures investeert in SendCloud

2017-05-27
180101
  • 0:54
SanomaVentures investeert in SendCloud, een laagdrempelige verzendoplossing voor webwinkels. Met het groeigeld wil het bedrijf zijn positie in Nederland verstevigen en verder uitrollen naar België en Duitsland.

De software van het in 2012 opgerichte SendCloud koppelt webshops met verzenders en automatiseert stappen (genereren van verzendlabels, automatisch versturen van track & trace e-mails) in het verzendproces. Daardoor besparen de nu vijftienhonderd webshopklanten gemiddeld drie minuten per bestelling.

Waarde toevoegen
SanomaVentures vindt het belangrijk om te investeren in ‘aanverwante diensten’ van online winkels. ‘Het team van SendCloud heeft in korte tijd een product ontwikkeld dat echt waarde toevoegt voor houders van webwinkels’, laat Herman Kienhuis, investment director SanomaVentures, optekenen in een persbericht. ‘Daarbij denken we dat we met onze expertise en netwerk een goede partner zijn om het platform verder te laten groeien, zowel in Nederland als in de omliggende landen.’

Rising Star Award
SendCloud won eind vorig jaar de Rising Star Award 2014, een onderscheiding van Deloitte voor de beste nieuwkomer onder de Nederlandse technologiebedrijven.