Twinkle | Digital Commerce

Kapitaalinjectie voor marktplaats Ankorstore

2021-05-17
40482277
  • [nieuws]
  • 1:06

Ankorstore, de gecureerde marktplaats die onafhankelijke merken samenbrengt met lokale retailers, heeft 100 miljoen dollar opgehaald in een Series B-investering.

De investeringsronde werd geleid door Tiger Global en Bain Capital Ventures. Het geld wordt gebruikt om de klantenkring van 5.000 merken en 50.000 onafhankelijke retailers in Europa uit te breiden en de bestaande klanten te ondersteunen bij hun heropening nu lockdowns worden opgeheven. Daarnaast is Ankorstore van plan om zijn team aanzienlijk uit te breiden, door lokale kantoren in heel Europa te openen, waaronder Parijs, Berlijn, Amsterdam, Londen en Stockholm.

Hervormen

Ankorstore heeft als missie het hervormen van de onafhankelijke retailbranche. Via het platform kunnen winkeleigenaren merken ontdekken en producten tegen minimale kosten en risico’s inkopen. De bedrijfsgrootte van het platform is in de eerste vier maanden van 2021 verviervoudigd, terwijl de helft van de aangesloten actieve retailers de afgelopen tijd gesloten was als gevolg van de coronapandemie.

Lockdowns

‘De afgelopen tijd waren er veel coronamaatregelen die leidden tot de tijdelijke sluiting van niet-essentiële winkels,’ vertelt Nicolas D’Audiffret, medeoprichter van Ankorstore. ‘Hierdoor ontstond voor zelfstandige winkels behoefte aan flexibele financiering en tools om hun productaanbod snel aan te kunnen passen. Ankorstore ondersteunde onze retailers tijdens lockdowns door hen te helpen hun cashflow nauwlettend in de gaten te houden, sneller bij te kunnen sturen en hun voorraad zo nauwkeurig mogelijk te beheren.’