Twinkle | Digital Commerce

Doppio haalt geld op en bouwt online kanaal uit

2021-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

E-bike merk doppio heeft geld opgehaald bij investeerder Airbridge Equity Partners en start daarnaast een crowdfundingsactie. Het geld wordt gebruikt voor de uitbouw van het online kanaal en de opening van vestigingen binnen Nederland.

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Airbrigde Equity Partners heeft een minderheidsbelang verworven in het e-bike merk, er zijn geen financiële gegevens bekendgemaakt. Doppio start vandaag ook met een crowdfundingsactie, waarbij men vanaf 500 euro mee kan doen.

Oprichter Peter Eiselin vertelt in een persbericht: ‘We gaan ons de komende periode concentreren op zowel de uitbouw van het online kanaal als de opening van doppio-stores in steden als Utrecht, Rotterdam en Maastricht.’ Rick van Boekel, mede-oprichter en partner bij het in Amsterdam gevestigde Airbridge Equity Partners, vult aan: ‘We zijn ervan overtuigd dat er voor doppio enorme kansen liggen, mede dankzij de focus op kwaliteit en het unieke ontwerp. We denken dat we doppio met een combinatie van kapitaal, ons netwerk en onze knowhow op het gebied van tech en online tot een nog groter succes kunnen maken.’

Doppio werd in 2019 opgericht door Pieter Eiselin en is naar eigen zeggen een ‘crossover tussen een fiets en een scooter’. De two seater e-bike is toegestaan op het fietspad, heeft een topsnelheid van 25 kilometer per uur en een actieradius van 70 kilometer.