Twinkle | Digital Commerce

PayPal update app met portemonnee voor cadeaubonnen

2017-10-05
180101

Amerikaanse consumenten kunnen dankzij een update van PayPal’s iOS-app cadeaubonnen van 130 retailers centraal bewaren. De applicatie van het betaalbedrijf biedt ruimte voor de opslag van zowel digitale als fysieke giftcards.

PayPal, dat volgend jaar op eigen benen komt te staan, bracht de update al voor de kerstdagen uit. Gebruikers kunnen cadeaubonnen van de kerstman daarin opslaan. Ook gekochte kaarten in de Gift Card Store van de betaalprovider kunnen direct worden opgeslagen en gebruikt (video). Het bedrag op de cadeaubon wordt automatisch bijgewerkt bij besteding.

Wallets
Het verzamelen van cadeaukaarten in één app is geen noviteit. Amazon meldde onlangs een digitale portemonnee te hebben ontwikkeld voor zijn Fire Phone. Daar kunnen ook vouchers en cadeaukaarten van andere online retailers in worden opgeslagen. Google en Apple zijn al enige jaren actief met eigen wallets. Vooralsnog is de cadeaubonnenoptie van PayPal alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS. Het is nog onbekend wanneer dit verder wordt uitgerold naar Europa.

Eén op zes dollar
PayPal maakte in de twaalf maanden tot en met september een omzetgroei door van 19 procent naar 7,2 miljard dollar. Van elke zes dollar die dagelijks online wordt besteed, verwerkt PayPal één dollar. Vanaf 1 januari krijgt het betaalbedrijf een nieuwe ceo: Dan Schulman, afkomstig van American Express.