Twinkle | Digital Commerce

Buckaroo in zee met AfterPay

2017-05-27
180101

Webwinkeliers die zijn aangesloten bij Buckaroo kunnen voortaan eenvoudig AfterPay aanbieden aan hun klanten. Buckaroo Betaalgarant, de eigen achteraf betaalmethode van de payment service provider (psp), blijft ook gewoon bestaan.

Dat laat Buckaroo vanochtend weten. Uit het persbericht: ‘Webwinkeliers nemen in sterk toenemende mate het achteraf betalen op als een van de betaalmethoden omdat dit direct significant bijdraagt aan een groei in conversie en betrouwbaarheid van de webshop. Vanaf nu biedt Buckaroo, onderdeel van Intrum Justitia Group, haar 4.500 klanten ook het achteraf betalen aan via AfterPay, de marktleider op het gebied van achteraf betalen in de Benelux.’

Koppeling
Dit jaar kiezen al meer dan anderhalf miljoen Nederlandse webshoppers voor achteraf betalen met AfterPay, motiveert Buckaroo de koppeling. De psp faciliteert de omgeving, uitbetaling en monitoring. AfterPay is verantwoordelijk voor het factuur- en inningstraject naar de consument en de betaalgarantie aan de merchant.

Buckaroo BetaalGarant
Buckaroo lanceerde een aantal jaren geleden zelf een achteraf betaalproduct: Buckaroo BetaalGarant: dat blijft bestaan, aldus marketing- en communicatiemanager Menno Hoek: 'Destijds zijn we daarmee begonnen omdat Thuiswinkel.org strenger op de wettelijke eisen ging letten. Inmiddels is AfterPay een bekende naam geworden. Onze klanten vragen daar expliciet naar, omdat hún klanten dat ook doen. Voortaan bieden we dus twee opties in achteraf betalen; de ene zal voor de ene webwinkel beter passen, de andere voor de andere. Het zou me niet verbazen als er ook een koppeling met Klarna komt, al liggen daar nu geen concrete plannen voor.'

Achteraf betalen in Nederland
Webwinkeliers mogen shoppers niet verplichten om bestelbedragen volledig direct te voldoen. Ze zijn wettelijk verplicht de optie te bieden om minimaal de helft pas na levering te betalen. Afterpay is één van de partijen die de afgelopen jaren grote groei heeft weten te realiseren in achteraf betalen. Het Nederlandse bedrijf werd begin dit jaar overgenomen door het Duitse Arvato Bertelsmann. Kort daarvoor kocht concurrent Klarna, uit Zweden, het Duitse betaalbedrijf Sofort.

Met Capayable ging medio dit jaar een nieuwe achteraf betaaldienstverlener van eigen bodem van start. Ook PayPal maakt werk van achteraf betalen, onlangs werd die service in ons land geïntroduceerd.