Twinkle | Digital Commerce

FD Gazellen: ‘Belsimpel levert uitzonderlijke groeiprestatie’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Belsimpel heeft gisterenavond de Oryx, de prijs voor de FD Gazelle die de meest uitzonderlijke prestatie heeft geleverd, in ontvangst genomen. Het bedrijf liet daarmee Bax-shop.nl en softwareleverancier Agile achter zich.
 
Na een aantal provinciale uitreikingen werd gisteren de landelijke FD Gazellen Award, de prijs voor de snelstgroeiende onderneming van Nederland aan consultancy- en interimbureau Aeves overhandigd. In totaal werden er de afgelopen weken 331 Gazellen door Het Financieele Dagblad uitgereikt, verdeeld over acht categorieën, waaronder retail.

Leapp en Etrias
De shop voor gebruikte Apple-apparatuur Leapp (plaats vier overall) is de sterkst groeiende retailer met een webwinkel in de lijst. De groei over de afgelopen drie jaar kwam uit op 1.041 procent. E-commercebedrijf Etrias, dat onlangs domeinnamen van het failliete Qoony overnam, staat zesde in de totale top 100.

Vier Gouden Gazellen voor retailers
Binnen de retail zijn er Gouden Gazellen voor Princess Sportsgear & Traveller (met een groei van 1.210 procent), Bax-shop.nl (164 procent), Buitenwarenhuis.nl (253 procent) en Belsimpel (410 procent). In totaal werden er zeventien Gazellen aan retailers uitgereikt.

Bekijk hier de gehele interactieve lijst van FD Gazellen-winnaars.