Twinkle | Digital Commerce

Coolblue bouwt groot nieuw magazijn in Tilburg

2017-05-27
180101
  • 1:37

Coolblue slaat vandaag de eerste paal van een nieuw magazijn in Tilburg, dat het gehuurde magazijn in de Brabantse stad vervangt. Met een vloeroppervlakte van 22.000 vierkante meter wordt het nieuwe onderkomen ruim twee keer zo groot als het huidige.

Nog geen anderhalf jaar geleden begon Coolblue met de opslag van met name grotere goederen in Tilburg. Toen maakte de huidige nummer 4 van de Twinkle100 zijn intrek in een gehuurd magazijn van circa tienduizend vierkante meter. Die capaciteit van deze 'tweede schuur' kwam bovenop de vijfduizend meter in Capelle aan den IJssel.

Verdrievoudiging mogelijk
Het magazijn nabij Rotterdam blijft open, laat een woordvoerster van Coolblue weten aan Twinkle, binnen Tilburg verhuist Coolblue naar een geheel nieuw gebouw aan de Asteriastraat, met een hoogte van 14 meter en 20 dock-deuren, dat op 1 juli 2015 moet worden geopend. Bovendien bestaat de ruimte om het vloeroppervlak van 22.000 vierkante meter te verdrievoudigen.

Prologis, een grote speler op het gebied van logistiek vastgoed, zal de bouw uitvoeren. Het kocht voor Coolblue 13,2 hectare land.

Zeven dagen per week
In het nieuwe magazijn zullen onder andere televisies, wasmachines en trampolines opgeslagen liggen. Er wordt zeven dagen per week gewerkt in het nieuwe onderkomen, van waaruit onder andere tijdvakbestellingen en same day delivery orders ('VandaagNog') worden verzonden. Ook Belgische orders, reserveringen voor de zeven fysieke winkels en de grotere retouren worden straks aan de Asteriastraat verwerkt.

Groei
Coolblue, dat zijn assortiment vorige week uitbreidde met keukeninbouwapparatuur, groeit al tien kwartalen op rij met meer dan 40 procent. Het bedrijf rapporteerde een omzetgroei van 55 procent over de eerste helft van dit jaar en het stelde zijn omzetverwachting voor heel 2014 naar boven bij, tot 350 miljoen euro. Medeoprichter en directeur Pieter Zwart liet dit voorjaar doorschemeren dat Coolblue zich opmaakt voor de entree in een ander taalgebied. Tijd en plaats zijn nog niet bekend.