Twinkle | Digital Commerce

Ecommerce Europe werkt aan review-systeem

2017-05-27
180101
  • 1:02

Ecommerce Europe wil een review-systeem gaan uitrollen voor webwinkels in Europa, vertelde Wijnand Jongen vanochtend op Shopping Today. Jongen is bestuurder van de Europese belangenkoepel en directeur van Thuiswinkel.org, dat al begon met een review-systeem.

In DeFabrique liet Jongen vanochtend weten dat sinds begin dit jaar ruim vijfhonderd leden van Thuiswinkel.org zogenoemde Thuiswinkel Waarborg Reviews tonen op hun websites. Het programma biedt shoppers inzicht in de prestaties van webwinkels, die op hun beurt feedback en extra orders kunnen ontvangen. Thuiswinkel.org trekt samen op met KiyOh, in 2009 naar eigen zeggen de eerste reviewverzamelaar van Nederlandse bodem en recentelijk overgenomen door DTG.

Klantbeoordelingen op Europese schaal
Ecommerce Europe maakt inmiddels dus werk van een soortgelijk systeem met klantbeoordelingen, vertelde Jongen vanochtend. Hoe het systeem er precies uit gaat zien en welke partner(s) zal worden betrokken maakte hij niet bekend.

Internationaal waarborg
Afgelopen voorjaar kondigde Jongen namens Ecommerce Europe al een internationaal waarborg voor webwinkels aan. ‘Voor alle bedrijven, tegen lage kosten en op basis van non-profit en zelfregulatie’, zei hij op de Global E-commerce Summit in Barcelona.

Lees ook: Thuiswinkel Waarborg Reviews: 5 vragen