Twinkle | Digital Commerce

Apple verwijdert stilletjes reviews uit webshop

2019-11-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Apple heeft, zonder er ruchtbaarheid aan te geven, de klantreviews uit de webshop verwijderd. Waarom, dat is nog onduidelijk.

AppleInsider ontdekte het na een tip van een lezer. Via de Wayback Machine, een handige site waarmee je eerdere versies van een website kan terughalen, achterhaalde AppleInsider wanneer de verandering gebeurde: ergens 16 of 17 november.

De site schrijft dat de aanpassing geldt voor onder meer de Apple-webshops in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Via de Wayback Machine ontdekte Twinkle dat het ook voor de Nederlandse webshop geldt.

Screenshot van webpagina van Apple voor 16 november

Verschillende sites noemen het weghalen van het 'rating & review'- of in het Nederlands,  het ‘beoordeling door klanten’-onderdeel op de site een stap die het merk mogelijk in zijn geloofwaardigheid kan schaden. Apple had de naam transparant te zijn en ook ruimte te bieden een negatieve recensies over zijn hardware en accessoires.

Waarom Apple deze stap heeft genomen, en of het een tijdelijke beslissing is, is niet duidelijk. Ook of een negatieve YouTube-video over de nieuwe 16-inch MacBook Pro ermee te maken heeft, is niet helder.