Twinkle | Digital Commerce

Zeker weten dat je goed zit met Thuiswinkel Reviews

2022-06-15
1120630
 • 2:12

Op 28 mei ging nieuwe wetgeving in die veel impact heeft op webwinkels. Ook op het gebied van reviews gaat het een en ander veranderen. Wil je zeker weten dat je goed zit? Meld je dan vandaag nog aan voor Thuiswinkel Reviews!

Hoe zat het ook alweer?

Met de nieuwe wetgeving moeten webwinkels aangeven hoe ze garanderen dat reviews van echte klanten afkomstig zijn. De verantwoordelijkheid wordt dus echt neergelegd bij de webshop, het platform of de website. Die moet zich er voortaan van verzekeren dat de gepubliceerde beoordelingen echt afkomstig zijn van mensen die het product of de dienst hebben gebruikt.

Wat doet Kiyoh?

Kiyoh opereert als onafhankelijke reviewpartijen en kan de betrouwbaarheid van reviews waarborgen dankzij de voorwaarden die zijn opgesteld in samenwerking met de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Deze voorwaarden schrijven namelijk al voor dat de beoordelaar een klant moet zijn geweest bij het desbetreffende bedrijf. Om dit te controleren worden er diverse controles en steekproeven uitgevoerd zodat de betrouwbaarheid gewaarborgd kan worden.

Verbeter je webshop met de feedback
Klantbeoordelingen geven aan of klanten tevreden zijn met je webshop, je service of je producten. Deze mening is ontzettend waardevol voor jou. Complimenten zijn natuurlijk leuk om te horen en geven andere klanten het vertrouwen om ook bij jou te kopen. Maar er zullen ook kritische klanten tussen zitten. Deze feedback is minstens zo waardevol, want je leert direct op welke vlakken je nog kunt verbeteren. Geef altijd een reactie als iemand minder tevreden is. Hiermee deel je een transparant en compleet beeld van de kwaliteit van je dienstverlening en kun je de consument overtuigen van jouw betrouwbaarheid.

Thuiswinkel Reviews, exclusief voor leden

In samenwerking met Kiyoh bieden we exclusief voor leden Thuiswinkel Reviews aan. Tegen een scherp tarief (€ 12,50 voor 250 uitnodigingen per maand) kun je snel en gemakkelijk starten met het verzamelen van reviews. Wil je eerst proberen of het inzetten van reviews iets voor jou is? De eerste veertien dagen kun je de dienst gratis en vrijblijvend uitproberen.

Voordelen van Thuiswinkel Reviews:

 • Reviews zijn geverifieerd
  Alleen klanten die daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan kunnen een review achterlaten.
 • Uitnodigingen worden automatisch verstuurd
  Je bepaalt dus zelf wanneer je klanten na aankoop een verzoek ontvangen.
 • Reviews zijn zichtbaar in Google
  In Google worden er ook sterren getoond bij je website, je Adwordscampagne en in Google Shopping.
 • Jij bent eigenaar van de data
  De opgebouwde reviews blijven jouw eigendom, ook nadat je het contract opzegt.

Thuiswinkel Reviews snel zichtbaar in de Thuiswinkel Widget

Leden van Thuiswinkel.org kunnen de Thuiswinkel Widget implementeren: een kleine, interactieve applicatie waarin je certifi caat en geverifi eerde gegevens te vinden zijn. Wanneer je gebruik maakt van Thuiswinkel Reviews, worden deze hierin ook zichtbaar. Hiermee straal je nog meer vertrouwen uit.

Voor meer informatie over de Thuiswinkel Reviews ga je naar thuiswinkel.org/reviews. En wil je weten hoe je reviews optimaal in kunt zetten? Volg dan deze e-learning: www.e-academy.org/e-learning/reviews/