Twinkle | Digital Commerce

PayPal laat shopper mobiel met vingerafdruk betalen

2017-10-05
180101
  • 1:14

PayPal maakt het voor de Amerikaanse consument mogelijk om aan de hand van zijn vingerafdruk producten mobiel af te rekenen. Een aantal retailers heeft al aangegeven in de komende maanden met een biometrische betaalfunctionaliteit in hun apps te komen.

Eigenaren van, nu alleen nog, de Samsung Galaxy S5 smartphone kunnen hun vingerafdruk koppelen aan hun PayPal-account. Daarin staat al informatie als creditcardgegevens en een bezorgadres, waardoor het betalen van mobiele orders slechts enkele klikken vergt.

Unieke code
De telefoon genereert voor de biometrische tool een unieke code die gebaseerd is op drie onderdelen: de kenmerken van de afdruk, de gegevens van de telefoon en een sleutel van PayPal. Deze unieke code wordt door PayPal opgeslagen en verstrekt als de consument een product koopt in een mobiele winkel die is aangesloten bij het betaalbedrijf.

In apps van retailers
Een aantal grote retailpartijen in de Verenigde Staten heeft volgens anonieme bronnen van Internet Retailer aangegeven vernieuwde versies van hun apps voor Android-telefoons te ontwikkelen waarin biometrisch betalen mogelijk is. PayPal heeft voor deze retailers een mobile software development kit (SDK) ontwikkeld waarmee de vingerafdruk tool in de Android-apps kan worden meegebakken. Apple, die vorig jaar met de iPhone 5S het inloggen met de vingerafdruk op de telefoon introduceerde, heeft een dergelijke SDK nog niet afgegeven voor retailapps.

Lees meer:
Wat betekent de Touch ID van Apple voor m-commerce? (11-9-2013)