Twinkle | Digital Commerce

Axivate Capital neemt meerderheidsbelang in The Feedback Company

2017-05-27
21683
  • 1:36

Axivate Capital, de investeringsmaatschappij achter onder andere Neckermann.com en de Fifth Floor Fashion Group, heeft een belang van 51 procent genomen in The Feedback Company. Dat jonge bedrijf verzamelt klantbeoordelingen voor ongeveer tweeduizend bedrijven.

The Feedback Company werd vier jaar geleden opgericht door Arjan van Es, die een onbekend bedrag overhoudt aan de verkoop. Hij verklaart: ‘Nu ik in Axivate Capital een goede strategische partner heb gevonden, kan ik me nog meer toeleggen op de groei van The Feedback Company.’

‘Helder systeem’
Axivate Capital laat optekenen dat de indrukwekkende groei van The Feedback Company is ‘te danken aan een helder systeem voor de aangesloten bedrijven, redactionele controle van alle reviews die worden gegeven, een goede integratie met webwinkelsystemen en een hoog serviceniveau.’ Axivate refereert aan een overeenkomst met Google, dat de reviews van The Feedback Company gebruikt om zijn zoekresultaten te verrijken.

Speerpunt
Volgens partner Bas Rasker is customer experience measurement een speerpunt in het beleid van Axivate. ‘Het is voor ondernemers inmiddels onontbeerlijk te weten waarop klanten hun keuze baseren. Je ziet dat dit onderwerp sterk in belang toeneemt. Daarom hebben we enige tijd geleden ook een participatie genomen in Tevreden.nl.’

Review-verzamelaars
The Feedback Company concurreert onder andere met KiyOh, in 2009 naar eigen zeggen de eerste review-verzamelaar van Nederlandse bodem. Het bedrijf faciliteert ook de Thuiswinkel Waarborg Reviews die begin dit jaar werden geïntroduceerd. Het Deense Truspilot en het Duitse eKomi zijn ook al ruim vijf jaar op de Nederlandse markt actief. Het Duitse Trusted Shops maakt sinds vorige  zomer  werk van de Nederlandse markt. Verwacht wordt dat Google zijn eigen webwinkelkeurmerk hier ook zal introduceren.

Doorstart Neckermann.com
De nieuwe meerderheidsaandeelhouder van The Feedback Company was begin deze zomer veelvuldig in het nieuws in verband met het faillissement en de doorstart van Neckermann.com. Namens Axivate Capital vertelde Rasker dat de voormalige postorderaar nu mikt op de top van de Twinkle100.