Twinkle | Digital Commerce

Video vrijdag: 20 jaar Amazon bij de BBC

2017-05-27
180101
  • [video]
  • 1:06

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ ziet u een documentaire van de BBC over de opkomst van Amazon en daarmee van (Britse) e-commerce.

Hoewel Amazon nog altijd meer rode dan zwarte cijfers schrijft, spreekt het bedrijf zeer tot de verbeelding. Er staan inmiddels meer dan 132.000 mensen op de loonlijst en de noviteiten volgen elkaar in rap tempo op. Zo is vanaf vandaag de eerste eigen smartphone te koop, met een eigen mobiele portemonnee. Een week geleden nog introduceerde Amazon Kindle Unlimited, een abonnement op honderdduizenden e-books voor 9,99 dollar per maand.

Er is kortom een hoop gebeurd sinds Jeff Bezos (foto) in 1994 begon met de online verkoop van toen nog alleen gedrukte boeken. De BBC bracht de opkomst van Amazon en de retailrevolutie die volgde dit voorjaar in beeld, onder andere door te spreken met betrokkenen. U kunt de documentaire van een uur, die diep ingaat op de filosofie van Bezos, hieronder bekijken.