Twinkle | Digital Commerce

Nespresso laat cups 'extra vroeg ophalen' op het postkantoor

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Nespresso is de eerste online verkoper die gebruik maakt van ‘Extra vroeg ophalen’, een nieuwe service van PostNL. Webshoppers kunnen bestellingen vanaf 8.30 uur ’s ochtends oppikken op een groot aantal postkantoren.


De vroege afhaaloptie bestaat bij een kleine vierhonderd van de ruim tweeduizend afhaalpunten in het netwerk van PostNL (daar waar ook postbussen zijn). Webklanten van Nespresso, in 2012 uitgroepen tot 'Logistieke Webshop van het Jaar', kunnen er van dinsdag tot en met zaterdag terecht om hun koffiecups in veel gevallen nog voor ze naar hun werk gaan in bezit te krijgen.

PostNL experimenteert overigens al anderhalf jaar met een pakketautomaat voor 24/7 click & collect, maar daarvan is er blijkens de PostNL-site nog altijd maar één in gebruik.

Avond- en maandagbezorging
PostNL presenteerde Extra vroeg ophalen begin dit jaar, toen ook avondbezorging werd aangekondigd. Afgelopen najaar begon het bedrijf al met pakketbezorging op maandag, waar onder ander Coolblue en Bol.com vroege afnemers van waren.

Allemaal postkantoren
PostNL heeft begin dit jaar ‘PakjeGemak’ als naam voor zijn afhaalpuntennetwerk geschrapt. Alle punten, ook die in bijvoorbeeld tankstations, videotheken en sigarenwinkels, gaan door voor een ‘PostNL Postkantoor’.