Twinkle | Digital Commerce

Coolblue krijgt outlet op Marktplaats.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:24

Coolblue heeft een eigen outlet geopend op Marktplaats.nl. Ook BeatsNew en Sola gaan de site gebruiken om restpartijen te slijten. Telfort, Philips en Neckermann.com doen dat al langer. Volgens Martplaats ontstaat zo langzamerhand ‘dé online outlet van Nederland’.

Coolblue biedt in zijn eigen Marktplaats Outlet onder meer televisies, hometrainers, stoomreinigers en ijsblokjesmachines aan. De nummer 5 van de Twinkle100 spreekt zelf over de 'Coolblue TweedeKansOutlet', met momenteel 983 verschillende producten.

'Meer mogelijkheden'
Coolblue adverteerde al op Marktplaats.nl, maar volgens Jeroen van Camp van de webwinkel biedt de outlet meer mogelijkheden om klanten nog beter te helpen: 'We kunnen bijvoorbeeld beter laten zien wat Coolblue TweedeKans uniek maakt: resterende garantie, 14 dagen zichttermijn en de snelheid die je van Coolblue gewend bent: voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.'

BeatsNew en Sola
BeatsNew, aanbieder van tweedehands telefoons en tablets, heeft ook een uitverkoophoekje gekregen op Marktplaats.nl. Keukenartikelenfabrikant Sola volgt binnenkort, waardoor een breed pallet aan outlet-producten te vinden is op de handelssite.

Etalage
Zoals pionier Telfort, Philips en Neckermann.com al langer doen, gebruiken de nieuwkomers Marktplaats.nl als extra verkoopmiddel. Het is feitelijk een etalage voor producten die tegen korting de deur uit mogen. 'Marktplaats Outlet biedt retailers hiermee een apart online afzetkanaal voor hun outletproducten, zonder de verkoop van nieuwe collecties en productlijnen te beïnvloeden', vat de eBay-dochter zelf samen.

Geen winkelmandje
Bestellen kan niet op Marktplaats.nl zelf, maar op de site van de aanbieder. De branded outlets leunen op Admarkt, het advertentiesysteem van het handelsplatform. Twinkle sprak bij de opening van de eerste outlets met Joep Hutschemakers van Marktplaats Zakelijk. U kunt het interview hier lezen.