Twinkle | Digital Commerce

Amazon test eigen bezorgservice

2017-05-27
400225
  • 1:03

Amazon experimenteert in San Francisco, waar ook Google en eBay eigen bezorginitiatieven startten, met de aflevering van producten bij consumenten. Volgens The Wall Street Journal is uitbreiding van de test naar Los Angeles en New York aanstaande.

Door behalve de fulfilment ook de bezorging in eigen hand te nemen, maakt Amazon de cirkel rond. Nu is de wereldmartkleider voor de last mile nog afhankelijk van externe pakketvervoerders.

Same day delivery
Als Amazon de plannen doorzet, gaat het onder andere concurreren met staatsagentschap USPS, met FedEx, met UPS en met Deutsche Post DHL, dat wereldmarktleider wil worden en de ogen nadrukkelijk richt op pakketbezorging de VS. Same day delivery op grote schaal zou realistischer worden als Amazon de bezorging in eigen hand houdt.

23 procent meer omzet
Amazon, dat ook veel producten voor andere online retailers op voorraad houdt, zag zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar uitkomen op 19,74 miljard dollar, een plus van 23 procent. Daarbij werd een winst van 108 miljoen dollar geboekt. De omzetgroei was in eigen land groter dan daarbuiten.

Lees ook: Amazon laat Britse pakjes bezorgen door ‘Amazon Logistics’ (1 oktober 2013).