Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: de ‘Amazon van Africa’

2017-05-27
180101
  • [video]
  • 1:14

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. Reuters ging langs bij Jumia, een van de grootste lokale e-commerce spelers op het Afrikaanse continent. Amerikaanse investeringen hielpen de ‘Amazon van Afrika’ in het zadel.

Jumia biedt een grote variëteit aan producten te koop aan, waaronder modeartikelen, speelgoed, huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica. 'The biggest oinline shopping mall in Africa' werd pas twee jaar geleden opgezet door het Duitse Rocket Internet, dat onder andere aan de basis stond van de groei van Zalando.

Groeigeld
Begin vorig jaar investeerde Millicom 35 miljoen dollar in Jumia, kort daarop stak het Amerikaanse Summit Partners 26 miljoen dollar in de Amazon-kloon, om met Techcrunch te spreken. Met het groeigeld werd Jumia actief in Egypte, waar ook een kantoor is, en daarnaast in achtereenvolgens Marokko, Kenia, Ivoorkust en Oeganda.

World Retail Award
Een half jaar geleden won Jumia als eerste Afrikaaanse bedrijf ooit de World Retail Award, voor de beste lancering van het jaar.

Jumia op de Global E-commerce Summit
Jeremy Hodara, medeoprichter van Jumia en verantwoordelijk voor de Afrikaanse activiteiten van Rocket Internet, spreekt medio juni op de Global E-commerce Summit. Een interview met Hodara kunt u lezen op de site van dat congres.