Twinkle | Digital Commerce

Wassing legt directeursfunctie @Leisure neer

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:26

Hedwig Wassing legt per 31 december zijn functie als statutair directeur van @Leisure neer. Hij zal in de toekomst als adviseur van de @Leisure Group optreden. De functie van directeur wordt opgesplitst en overgenomen door managers van de holding.

Wassing was acht jaar lang directeur van de nummer 13 uit de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100. Hij gaat nu in zijn nieuwe rol van adviseur een aantal veranderingsprocessen binnen @Leisure begeleiden, onder andere op het gebied van customer engagement en big data.

Jongere generatie
‘Na bijna 35 jaar werken in de reis- en gastvrijheidsindustrie, wordt het tijd om management verantwoordelijkheden over te dragen aan een jongere generatie’, aldus Wassing.’Dit geeft mij de gelegenheid om mijn kennis en ervaring in te zetten voor vernieuwingen in de snel veranderende wereld waarin disruptie van bestaande structuren en modellen dwingt tot andere aanpak. Deze stap biedt mij ook de gelegenheid om buiten de @Leisure Group actief te zijn. Nu de reiswereld een groot deel van de transitie die door internet is veroorzaakt al heeft doorleefd en de macht volledig bij de consument ligt, vervult dit fenomeen mij met enorm veel energie en geeft het mij de drang om mijn ervaringen, visie en verandervermogen juist ook buiten de reisbranche in te gaan zetten.’

Diverse functies
Naast zijn management- en directiefuncties bij onder andere KLM, Krasnaplosky/Golden Tulip (nu NH Hoteles), NBTC en @Leisure, is Wassing al 25 jaar actief in verschillende organisaties als adviseur en als spreker op internationale congressen. Op dit moment is hij voorzitter van de Commissie Ecommerce van Thuiswinkel.org en is hij lid van de Strategische Adviesraad van de NHTV in Breda.