Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl sluit overeenkomst met drie retailketens

2017-05-27
180101
  • 1:46

Wehkamp.nl heeft kort na elkaar strategische allianties gesloten met drie landelijke retailketens. De eigen merken van Sissy Boy en Rivièra Maison en producten van Telstar Sports & Fashion zijn voortaan bij de RFS Holland Holding-dochter verkrijgbaar.

Alle drie de retailketens zeggen met Wehkamp.nl samen te willen werken om hun online aanwezigheid te vergroten. Sissy Boy doet dit sinds vandaag met driehonderd artikelen van het eigen label uit zijn damesmode- en Homelandcollectie, een assortiment dat later deze maand wordt uitgebreid tot duizend producten.

Sissy Boy heeft fysieke winkels in vrijwel alle grote steden, op diverse NS-stations en op Eindhoven Airport. Sinds 2009 heeft de retailer ook een webshop. Wehkamp.nl is de enige externe site waar (alleen de eigen) producten van Sissy Boy worden verkocht.

Rivièra Maison
Rivièra Maison verkoopt sinds vorige week zo’n 250 artikelen uit zijn eigen collecties met woonaccessoires en meubels op Wehkamp.nl. Wehkamp.nl is daarmee de ‘enige pure internet player’ die de producten van Rivièra Maison aanbiedt. Het retailbedrijf heeft naast 150 fysieke verkooppunten ook een eigen webshop.

Telstar Sports & Fashion
Wehkamp.nl meldde vorige week ook dat het een samenwerking is aangegaan met Telstar Sports & Fashion voor de uitbreiding van het sportassortiment in het webwarenhuis. Dankzij Telstar kan Wehkamp.nl sportkleding, sportschoenen, speelgerei en accessoires voor om te beginnen vijf populaire sporten toevoegen aan de site.

Telstar is op Wehkamp.nl van start gegaan met honderd nieuwe sportartikelen van bekende merken als Nike, Adidad en Asics, en sportspecifieke merken als Brabo en Stag. Eind september moeten er driehonderd producten op het platform te vinden zijn. Het totale assortiment aan sportartikelen op Wehkamp.nl komt daarmee uit op zo’n 3.300 producten.

Andere samenwerkingen
Het is niet nieuw dat grote retailketens hun producten slijten in samenwerking met en op Wehkamp.nl; C&A had in 2007 de primeur. Vorig jaar kwam de RFS-dochter bijvoorbeeld tot een deal met de Coltex Retail Group, het moederbedrijf van damesmodemerken Didi, Superstar en Steps. Ook sloot Wehkamp.nl begin dit jaar een overeenkomst met Unilever, voor de verkoop van merken als Zwitsal, Andrélon, Vaseline en Neutral. Wehkamp.nl ging eerder onder meer ook in zee met Hunkemöller, Beter Bed, Siebel en WE Fashion.