Twinkle | Digital Commerce

Moederbedrijf Easytoys blijft op overnamepad

2021-10-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

De pasgeleden opgerichte EQOM Group, waar bekende erotiekbedrijven als EasyToys en Christine le Duc onder vallen, heeft opnieuw een grote vis aan de haak geslagen. Het bedrijf neemt het Duitse erotiekmerk Amorelie over.

Enkele weken geleden liet de EQOM Group, waar EasyToys-oprichter Eric Idema aan het roer staat, weten de komende jaren middels overnames te willen groeien naar een speler van wereldformaat. Eerst nam het al Christine le Duc en het Noorse Kondomeriet over. Nu komt daar dus Amorelie bij.

Die laatste geldt als één van de grootste erotiekspelers in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland). Met name in Duitsland is het bedrijf groot. Daarnaast is Amorelie ook actief in België en Frankrijk. De shop verwacht voor dit jaar een omzet van zo’n 62 miljoen euro. Ondanks de overname blijft Amorelie onder eigen vlag en management de activiteiten voortzetten. Het bedrijf hoopt onder de hoede van de EQOM Group uit te breiden naar nieuwe markten. ‘We hebben een gedeelde visie over het belang en de kansen in de “sexual wellness”-industrie en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking de groep in staat zal stellen meer klanten te bereiken, in nieuwe landen, met nieuwe innovatieve producten’, aldus ceo Claire Midwood.

Amorelie werd opgericht in 2013. Er werken zo’n 150 mensen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.