Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp sorteert voor op groei met uitbreiding logistieke centrum

2022-02-09
1000561
  • [nieuws]
  • 0:56

Wehkamp gaat zijn logistieke centrum in Zwolle met 30.000 m² uitbreiden. Het nieuwe gedeelte wordt ingericht op de distributie van grote goederen zoals meubelen.

Dit jaar nog voegt wehkamp het nieuwe gedeelte toe aan de bestaande capaciteit van 110.000 m². De verschuiving naar online winkelen en de overname van kleertjes.com zorgen voor een aanzienlijke groeiacceleratie en een grotere behoefte aan logistieke capaciteit in het distributiecentrum in Zwolle. CEO Graham Harris verwacht dat de versnelde verschuiving naar online winkelen blijvend is. ‘We verwachten dat deze trend zich de komende jaren blijft voortzetten en daarom is het een goed moment om verder te investeren in onze logistieke capaciteiten, onze toekomst en onze leidende positie in de Nederlandse online retailmarkt.’

Het nieuw te bouwen deel van het logistieke centrum wordt naar verwachting begin 2023 in gebruik genomen. Het gedeelte zal worden ingericht op de distributie van grote goederen zoals meubelen. Dit laatste is een belangrijk onderdeel van wehkamp’s focus op de categorie wonen, dat naast mode, kinderkleding en beautyproducten een belangrijke pijler is van de groeistrategie.