Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp verwerft exclusieve rechten Coolcat

2023-06-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:42

Wehkamp heeft de exclusieve rechten van CoolCat verworven. Vanaf 1 juni zijn de collecties van het kinder- en tienerkledingmerk alleen nog verkrijgbaar bij Wehkamp en Kleertjes.com.

De webshop Coolcat.nl is inmiddels uit de lucht. Er valt te lezen dat retouren van orders besteld voor datum 1 juni 2023 nog worden verwerkt. De klantenservice is nog bereikbaar tot eind juni. CoolCat was al langer verkrijgbaar bij Wehkamp. Het kledingmerk, al in 1979 opgericht door Roland Kahn, heeft in het verleden veel succes gehad, ook buiten Nederland in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. In de hoogtijdagen had CoolCat 135 winkels en 150 miljoen euro omzet. In het vorige decennium ging het merk snel achteruit, wat uiteindelijk leidde tot een faillissement in 2019. Mede omdat eigenaar Kahn niet voldoende had ingezet op online, zo liet hij later weten. Dat was reden om na een doorstart verder te gaan als pure online speler, met een eigen webshop en verkopen via Kleertjes.com en Wehkamp. In 2021 kondigde Kahn aan een nieuwe poging te willen wagen met een fysieke winkel.

Nu heeft Wehkamp dus de exclusieve rechten van het merk verworven. De nummer 6 in de Twinkle100 legt steeds meer de focus op interieur en fashion en is al langer bezig om zijn aanbod in (kinder)kleding te vergroten. In 2021 nam het bedrijf al kinderkledingwebshop Kleertjes.com over. Volgens ceo Graham Harris past deze nieuwe aankoop dan ook goed in de strategische ontwikkelingen van Wehkamp. ‘Nu kunnen we onze positie als beste online aanbieder met het meest inspirerende en zorgvuldig samengestelde assortiment mode en accessoires nog meer versterken en halen we met CoolCat een gevestigde naam op het gebied van jeugdmode binnen. Voor Wehkamp en CoolCat zal de overeenkomst ongetwijfeld leiden tot nieuwe kansen en mogelijkheden’, zo meldt Harris in een persbericht.

Ook Roland Kahn laat weten tevreden te zijn met de deal. Zijn bedrijf Cool Investments heeft de focus verlegd van mode en vastgoed naar mode, vastgoed en investeringen. ‘Het merk krijgt hiermee de continuïteit maar ook de aandacht die het verdient’, aldus Kahn. Vanaf 1 juni zijn de collecties van CoolCat exclusief verkrijgbaar bij Wehkamp en Kleertjes.com.