Twinkle | Digital Commerce

Amazon start affiliate programma voor app-ontwikkelaars

2017-05-27
180101
  • 1:06

Amazon is in de Verenigde Staten gestart met een nieuw affiliateprogramma voor app- en gameontwikkelaars om producten van het platform in apps of games te kunnen verkopen. Daarnaast helpt de e-commerce gigant de ontwikkelaars in het werven van meer inkomsten uit de apps of games.

Amazon Associates kan door ontwikkelaars gebruikt worden op drie manieren. Ontwikkelaars kunnen één product van Amazon.com binnen de app of game verkopen. Bijvoorbeeld door een t-shirt met daarop een personage uit de game binnen de game te verkopen.

Productcategorieën
Ook kunnen ontwikkelaars een gehele productcategorie te koop aanbieden. Bijboorbeeld door in een app voor fitnessactiviteiten artikelen aan te bieden als vitaminesupplementen en fitnessaccessoires. Daarnaast kunnen ontwikkelaars ook een fysiek product van Amazon.com koppelen aan de digitale content van de app of game. Bijvoorbeeld door wanneer een consument de speelgoedversie van een karakter uit de game koopt, hij automatisch dit karakter ook in de game 'speelt.'

Commissie
Ontwikkelaars krijgen voor elk product dat verkocht wordt via de game of app 4 tot 6 procent commissie van Amazon. ‘Developers hebben nu de mogelijkheid om een diepere connectie te creëren tussen hun app en de gerelateerde producten die consumenten kopen op Amazon.com’, zegt Mike George, vice president van de app store, games en cloud drive van Amazon.