Twinkle | Digital Commerce

Fijne vakantie(-apps)!

2017-05-26
200200
  • 1:36

Voor velen van ons is het zomervakantie, of bijna. Natuurlijk gaat de iPhone mee op reis. Niet alleen om mee te bellen, want tegenwoordig draait het allemaal om de applicaties. Tijd om eens de vijf leukste en handigste vakantie-apps op een rijtje te zetten.

1. Booking.com
Een hotel boeken via je iPhone is speels eenvoudig. Booking.com heeft een van de meest gebruiksvriendelijke apps hiervoor ontwikkeld. Op basis van je huidige locatie worden de dichtstbijzijnde hotels getoond. Boeken kan eenvoudig. Je kunt zelfs je gegevens importeren vanuit het adresboek. Over deze app is echt goed nagedacht.

2. Spottedbylocals.com
Tips voor wat te doen tijdens je vakantie zijn leuk. Nog leuker zijn tips van lokale mensen die hun stad echt goed kennen. Je krijgt met deze apps lokale ‘insider tips’ die in de nabije omgeving te doen zijn. Zowel de kaarten als alle tips zijn zonder internetverbinding te raadplegen.

3. Trippo voice magic
Het is altijd handig om een vertaal-app op je iPhone te hebben. Er zijn heel veel gratis vertaal-apps. Wil je een meer geavanceerde en uitgebreide applicatie? Download dan de Trippo voice magic-app, dan kun je zonder LOI-cursus zo meer dan twintig talen spreken.

4. Viber
Contact houden met het thuisfront? Met de Viber-app kun je via WiFi gratis bellen met andere iPhone-gebruikers die deze app ook hebben geïnstalleerd. Erg handig voor bijvoorbeeld backpackers die langer van huis zijn.

5. Flashlight
Je zaklamp vergeten? Geen probleem. De Flashlight-app is een applicatie die je sowieso altijd kunt gebruiken. Met een druk op de knop verandert je iPhone in een zaklamp. Simpel in zijn eenvoud en soms o zo handig. 

Als laatste wellicht de meest cruciale tip: schakel in het buitenland je data roaming uit. Met data roaming wordt veel dataverkeer automatisch opgehaald, bijvoorbeeld e-mail. De kosten hiervan kunnen fors oplopen.

Deze posting verscheen eerder als column in Twinkle 6-2011.