Twinkle | Digital Commerce

'Vergelijkingssites vooral in trek bij vrouwen en oudere volwassenen'

2017-05-27
980490
  • [nieuws]
  • 0:60

Vrouwelijke Nederlandse internetgebruikers bezoeken vaker vergelijkingssites dan mannelijke, blijkt uit data van comScore. Interessant is verder dat vergelijkers bij 'oudere' internetgebruikers meer in trek zijn dan bij jongere.


ComScore heeft een diagram gepubliceerd met data over het gebruik van vergelijkingssites door Nederlanders. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbedrijf brachten vier op de tien (40 procent) internetgebruikers uit ons land afgelopen mei een bezoek aan een vergelijker.

Vrouw versus man
Uit een demografische analyse maakt comScore op dat meer vrouwen vergelijken dan vrouwen. Op een index van 100 scoren vrouwen 103 en mannen 97 punten. Daaruit volgt dat ruim 41 procent van de Nederlandse vrouwen en een kleine 39 procent van de Nederlandse mannen vergelijkers bezocht in mei.

Hieronder vindt u het diagram van comScore:

Oud versus jong
Uit de afbeelding blijkt dat vergelijkers vooral populair zijn bij Nederlanders tussen de 45 en 54 jaar. Bijna de helft (48 procent) van deze mensen bezocht zulke sites in mei. Ook 55-plussers vergelijken meer dan gemiddeld. Van de jongste groep (tussen de 15 en 24 jaar) bracht minder dan eenderde een bezoek aan een vergelijker.