Twinkle | Digital Commerce

Routehappy: online community om ‘gelukkig’ te vliegen

2017-11-09
180101
  • 1:18

Reizigers die tijdens hun vlucht van alle gemakken voorzien willen zijn, kunnen hun vliegtickets boeken via de nieuwe Amerikaanse vergelijkingsstartup Routehappy. De site geeft een ‘happy score’ voor elke getoonde vlucht in de zoekresultaten.

Routehappy.com is een vergelijkingssite die reizigers, anders dan soortgelijke platformen, zoekresultaten voorschotelt die gebaseerd zijn op de aan- en afwezigheid van voorzieningen aan boord van het vliegtuig. Zo rangschikt de zoekfunctie onder andere op beenruimte, hoeveel bagageruimte het vliegtuig heeft en of er wifi aan boord is.

Reviews
Daarnaast worden de reviews van andere consumenten van de airlines meegenomen in de resultaten. Elke vliegtuigmaatschappij heeft daarvoor een eigen klantbeoordelingspagina op Routehappy.com. Hierop geven klanten hun mening over onderwerpen als de lounge van de airline, het drinken aan boord, het comfort van de stoelen en het inchecken.

Community
Mensen die graag of veel vliegen kunnen een review schrijven en/of een profiel aanmaken, waarop zij andere reizigers tips geven over de diverse airlines. Op die manier kunnen zij de status van ‘expert’ krijgen op het platform. Leden van de community hebben de mogelijkheid om elkaar te volgen om bijvoorbeeld te zien hoe iemand over een bepaalde vliegtuigmaatschappij denkt of om nieuwe reviews direct te kunnen lezen wanneer deze net online gepost zijn.

Ook zoeken op prijs of snelheid
De prijzen die Routehappy communiceert, zijn de prijzen van de vliegtuigmaatschappijen zelf, meldt Z24.nl. Behalve zoeken op de ‘gelukkigste’ manier van vliegen kunnen consumenten ook zoeken op de goedkoopste of de snelste vlucht.