Twinkle | Digital Commerce

BCC na faillissement tot prijsvergelijker omgedoopt

2024-04-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

De voormalige elektronicaretailer BCC is nu een prijsvergelijker geworden. Het bedrijf is in maart opgekocht door Ambin, dat merken opkoopt om er vergelijkingssites van te maken.

Dat bevestigt de eigenaar van dat bedrijf aan RTL Z. BCC ging in het najaar van 2023 failliet, nadat het al langere tijd in de financiele problemen verkeerde.

Consumenten kunnen nu op de site niet meer terecht voor wasmachines en televisies. In plaats daarvan kunnen zij prijzen van diezelfde producten vergelijken en worden ze doorverwezen naar de desbetreffende webshop. BCC verkoopt dus zelf geen producten meer.

'Verdienen aan verkeer'

De eigenaar van Ambin, Edo Beukinga, zegt tegen RTL Z, op deze manier meer dan 250 websites in bezit te hebben. ‘Wij doen dit wel vaker. Wij nemen websites van failliete bedrijven over, en maken daar prijsvergelijkingssites van. Wij verkopen niet zelf via de sites, maar verdienen aan het verkeer dat wij naar webwinkels leiden. Als daar een transactie tot stand komt, krijgen wij iets van een vergoeding.’

Frank

Eerder deed Ambin dat bijvoorbeeld ook bij een andere Twinkle100-speler: Frank. Die shop ging enkele jaren geleden failliet. Onder Frank vielen tientallen verschillende gespecialiseerde webshops. Nu bestaat Frank uit eenzelfde concept, dus met verschillende websites, alleen worden hier dus ook geen spullen verkocht.