Twinkle | Digital Commerce

Vtwonenenshop.nl van Fonq.nl naar SB Commerce

2017-11-08
180101
  • 1:15

Sanoma heeft het beheer van Vtwonenshop.nl ondergebracht bij SB Commerce, het e-commerce bedrijf waar de uitgever een belang in heeft genomen. Daarmee komt een eind aan Sanoma’s samenwerking met Fonq.nl.

Dat blijkt uit een persbericht van Sanoma over de nieuwe huiscollectie van vtwonen. Het nieuwe woonassortiment wordt net als in afgelopen jaren gepresenteerd in een zogenoemd ‘magalogue’. De krant wordt gratis verstrekt aan kopers van het meinummer van vtwonen, een van de bladen uit het home deco portfolio van Sanoma (tot voor kort Sanoma Media). De magalogue is ook online te vinden.

Huiscollectie
Digitale lezers van de magalogue kunnen direct ‘kikken, kiezen en kopen’, aldus Sanoma, door een koppeling met Vtwonenshop.nl. Die webwinkel is geheel gevuld met producten uit de vtwonen huiscollectie, een woonlijn die Sanoma met behulp van licentiepartners ontwikkelt en behalve online ook offline aan de man brengt.

SB Commerce
Tot voor kort lag het beheer van vtwonen’s webwinkel in handen van Fonq.nl, onderdeel van Twinkle100-aanvoerder RFS Holland Holding (jaarcijfers). Sanoma laat weten dat de vernieuwde shop inmiddels is ondergebracht bij SB Commerce, waar de uitgever op termijn en onder voorwaarden helemaal eigenaar van wordt. Eerder liet perfomance based director Sander ten Dam al weten dat Sanoma fysieke woonwinkels met de knowhow van SB Commerce wil gaan begeleiden bij de start met online verkoop.

Voor-thuis.nl
SB Commerce is een Nederlandse exploitant van ongeveer vijftig webwinkels in cadeau- en interieurartikelen, waaronder vlaggenschip Voor-thuis.nl en Gadgethouse.nl (portfolio).