Twinkle | Digital Commerce

Sanoma bundelt online voordeelboxverkoop

2018-12-28
1117628
  • [nieuws]
  • 1:30

Voordeelboxensite tjox bestaat niet langer als zelfstandig merk: eigenaar Sanoma heeft de activiteiten samengevoegd met andere dochter Scoupy, dat aanbiedingen in het FMCG-segment faciliteert.

'Scoupy biedt korting op boodschappen in de vorm van cashback met kassabonnen van de fysieke supermarkt, via spaarprogramma's met zegeltjes en via de verkoop van voordeelboxen', aldus een woordvoerder. 'Die laatste pijler vertoonde veel overlap met tjox, dus heeft Sanoma besloten de krachten te bundelen en de verkoop van voordeelboxen voortaan bij Scoupy onder te brengen.'

Stap in online verkoop

Daarmee is tjox, dat sinds begin vorig jaar vanuit een eigen webshop verkocht, na zo'n anderhalf jaar gestopt als losstaand merk. De rechtstreekse verkoop van artikelen in de vorm van voordeelboxen vormde een nieuwe stap voor Sanoma op e-commerce gebied. De uitgever heeft inmiddels diverse e-commerce samenwerkingen opgezet tussen zijn merken, waaronder titel LINDA. en NUshop van nieuwssite nu.nl: dat biedt kortingen op tickets en producten aan in samenwerking met fabrikanten.

Scoupy

Die stap wordt nu dus voortgezet door Scoupy, sinds enkele jaren onderdeel van Sanoma. Scoupy nam in 2016 ook cashback-platform kortingisleuk.nl onder zijn vleugels. Het platform maakte vorig jaar bij wijze van proef een uitstapje buiten de boodschappensector met het aanbieden van korting bij kledingwinkels, maar heeft besloten de focus voorlopig op FMCG te houden.

Deze zomer vergrootte Sanoma het belang in Scoupy, dat korte tijd later een 'totaalpropositie' op FMCG-vlak lanceerde. 'De sterke merken van Sanoma, zoals Libelle, Margriet, LINDA. en NU.nl, bereiken maandelijks meer dan 85 procent van alle shoppers', zei Maurits Priem, Scoupy's managing director, tijdens de aankondiging van die nieuwe strategie.

Sjoprz

Ook prijsvergelijker en online boodschappenservice Sjoprz kondigt vandaag aan zich op de online markt voor voordeelboxen te begeven. Het bedrijf trapt af met een drietal combinaties die kunnen worden thuisbezorgd of opgehaald.