Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels kunnen reclame maken op Amazon.co.uk

2017-05-27
270228
  • 1:08

Amazon heeft Product Ads gelanceerd op de Britse markt. Webwinkeliers kunnen advertentieruimte inkopen op Amazon.co.uk en bezoekers van die site direct verwijzen naar het eigen aanbod. Adverteerders betalen per klik.

Amazon biedt Product Ads al enkele jaren aan op zijn Amerikaanse thuismarkt, maar introduceert de optie nu in Groot-Brittannië. Nederlandse webshoppers die bij gebrek aan een dedicated landensite worden verwezen naar Amazon.co.uk, krijgen het aanbod van andere webwinkeliers voortaan ook te zien. Reclamemakers betalen minimaal 10 pence voor een klik (cpc) en de uitgaven zijn dus niet gerelateerd aan uiteindelijke verkopen.

Zekerheden
Amazon brengt adverteerders geen vaste maandelijkse kosten in rekening voor zijn Product Ads en er geldt geen minimum budget om op deze manier reclame te mogen maken. Webwinkeliers kunnen zekerheden inbouwen door maximum klikprijzen en dagbudgetten op te geven. Een aantal belangrijke categorieën als boeken, dvd’s en muziek is overigens uitgesloten van de Product Ads.

Buiten de UK
Online retailers van buiten de UK die zich wel richten op de Britse markt kunnen onder voorwaarden ook adverteren op revelante posities op Amazon.co.uk. Uit de FAQ: ‘You can advertise with Product Ads outside the United Kingdom if your product prices are listed in GBP, website content for your products is available in English, and you can ship to all UK addresses.’