Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat Britten dezelfde dag orders oppikken

2017-11-11
224151
  • 1:04

Amazon heeft een nieuwe stap gezet om zijn toch al sterke positie op de Britse retailmarkt te verstevigen. Het bedrijf biedt Britten de mogelijkheid om bestellingen in de ochtend nog dezelfde dag op te pikken.


Wie voor 11.45 uur bestelt op Amazon.co.uk, kan zijn order vanaf vier uur dezelfde middag afhalen bij een van de vijfhonderd plekken die geschikt zijn voor same day pick up. Orders tot 19.45 uur worden de volgende ochtend tussen 6.30 en 9.00 uur klaargelegd voor de klant (express morning collection), schrijft The Telegraph. De snelle afhaalservices kosten 4,99 pond per order, abonnees van Amazon Prime (79 pond per jaar) betalen niets extra.

Zesduizend afhaalpunten
Amazon faciliteert click & collect bij in totaal zesduidend locaties in Groot-Brittannië. Het bedrijf is aangesloten bij verschillende afhaalnetwerken en daarnaast heeft het Amazon Lockers geposteeerd op plekken met veel passanten, waaronder metrostations.

Same day delivery
Op de Amerikaanse thuismarkt, waar afhalen minder populair is dan in de UK, investeert Amazon momenteel vooral in het bezorgen van orders op dezelfde dag. Om meer grip te krijgen op de laatste mijl naar de Amerikaanse klant opende Amazon afgelopen zomer een aantal eigen sorteercentra.