Twinkle | Digital Commerce

Kopen op afbetaling bij Amazon

2017-05-27
180101
  • 1:02

Britse klanten van Amazon kunnen bestellingen vanaf 400 pond voortaan in termijnen betalen, ook als de order bestaat uit meerdere producten. Met Amazon Pay Monthly creëert het bedrijf een nieuw wapen tegen fysieke concurrenten in bijvoorbeeld consumentenelektronica en meubels.

Afhankelijk van de aankoopsom krijgen webshoppers twee, drie of vier jaar de tijd om de lening af te betalen. Klanten hoeven geen aanbetaling te doen, wel wordt hun een rente van 16,9 procent in rekening gebracht. De afbetaalregeling is alleen beschikbaar voor producten uit het eigen assortiment van Amazon; ze geldt niet voor artikelen van third party sellers, goed voor bijna de helft van de aankopen op Amazon-sites.

Hitachi Capital
Groot-Brittannië is de eerste markt waarop Amazon Pay Monthly is geïntroduceerd, in samenwerking met Hitachi Capital. De financieel dienstverlener werkt bijvoorbeeld ook samen met John Lewis, dat Britten renteloze leningen op meubelaankopen biedt.

Kredietwaardeigheid
Amazon Pay Monthly wordt voortaan als betaalmogelijkheid voorgeschoteld aan shoppers op Amazon.co.uk. Wie aangeeft er gebruik van te willen maken, wordt aan een kredietwaardigheidstoets onderworpen. Volgens Amazon is de nieuwe service eenvoudig en gemakkelijk en biedt deze competitieve tarieven en flexibele voorwaarden.