Twinkle | Digital Commerce

Zalando krijgt er een zusje bij: Kiomi

2017-05-27
180101
  • 1:09

Zalando heeft opnieuw een webwinkel gelanceerd op een apart domein. Een paar maanden geleden werd met Emeza al een nieuwe site met luxe fashion voor Duitse vrouwen geopend, nu heeft Zalando een webwinkel geopend voor artikelen van het eigen merk Kiomi.

Kiomi.com is een merksite, terwijl ‘oudere zus’ Emeza een selectie van verschillende merkartikelen biedt die ook op Zalando.de te koop zijn. Waar de nieuwkomer zich richt op heren en dames, mikt Emeza specifiek op vrouwelijke webshoppers met een hoog gepositioneerd aanbod. Kiomi laat zich beter vergelijken met betaalbare modemerken als Zara en Topshop, vindt Excitingcommerce.

Specifiek aanprijzen
De ruim driehonderd ‘zeitlosen Fashion-Favourites’ van Kiomi zijn ook te koop op Zalando.de (en overigens op Zalando.nl). Met de nieuwe site prijst de Duitse pure player het eigen label specifiek aan, terwijl de van Zalando bekende leveringsvoorwaarden gelden. Of er een Nederlands equivalent komt is onduidelijk.

zLabels
Zalando’s dochterbedrijf zLabels zorgt voor de productie van een waaier aan eigen merken. Die tekenen volgens Duitse mediaberichten voor in ieder geval een kwart en misschien wel de helft van Zalando’s omzet, afgelopen jaar uitgekomen op 1,15 miljard euro. Kiomi, (nog) niet te vinden op de huismerkenlijst van zLabels, is het eerste private label met een eigen webwinkel.