Twinkle | Digital Commerce

Partners tekenen voor bijna helft verkopen Amazon.co.uk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Marktplaatspartners zijn inmiddels goed voor 48 procent van de productverkopen op Amazon.co.uk. Dat staat in een zomerrapport (pdf) van de grootste online retailer ter wereld. Third party sellers partners verkopen steeds meer aan shoppers buiten Groot-Brittannië.

Samen tekenden de Britse marktplaatsverkopers voor 1,4 miljard pond aan ‘export sales’ in de afgelopen twaalf maanden. Dat is 33 procent meer dan in het jaar ervoor (pdf) en bijvoorbeeld ook ruim de helft meer dan het bedrag waarmee Ahold de laatste Twinkle100 aanvoert (910 miljoen euro). Inmiddels verkoopt een meerderheid van de grote partners (‘UK pro sellers’) internationaal via Amazon.

Pan-European FBA
Dankzij externe partijen zijn op Amazon.co.uk niet minder dan 150 miljoen verschillende producten te koop. Veel verkooppartners hebben hun producten opgeslagen bij Amazon, dat ook de orderverwerking op zich neemt (Fulfilment by Amazon). Dit voorjaar introduceerde Amazon ‘Pan-European FBA’, waarbij Amazon producten van verkooppartners zelf slim alloceert. Op basis van de voorziene vraag wordt een deel van de voorraad bijvoorbeeld in Duitsland gelegd, een ander deel in Frankrijk en weer een ander deel in Italië.

Lees ook: Amazon rekent het dubbele voor FBA in feestmaanden (20 mei 2016)