Twinkle | Digital Commerce

Coop Supermarkten voegt producten uit eigen filiaal toe aan webshop

2017-05-27
180101
  • 1:20

Coop Supermarkten breidt zijn webwinkel Coop Online verder uit met producten uit een eigen filiaal. Dat meldt de supermarktketen in een persbericht. De webshop draaide het afgelopen jaar al proef bij twintig franchisenemers.

In april vorig jaar sprak Coop Supermarkten al met Twinkle over zijn online verkoopformule: boodschappen gaan bezorgen bij en laten afhalen door webshoppers. Een van de franchisenemers van de keten, Johan Dekker, startte als eerste met het online aanbieden van producten op Cooponline.nl, waarna in totaal twintig ondernemers aanhaakten.

Maandag is de vestiging in Velp als eerste eigen filiaal van Coop Supermarkten bij de webservice aangesloten. Cooponline.nl heeft hierdoor nu een assortiment van meer dan zesduizend artikelen. Dat komt overeen met het aantal producten van een CoopCompact-filiaal, een van de kleinere buurtwinkels van de keten, zo meldt Coop Supermarkten.

Landelijke dekking
'Wij streven naar een landelijke dekking van de webservice', zegt commercieel directeur Gerard Koning. 'Coop wil klanten maximale service bieden. Een uitbreiding van de dienstverlening naar online kan hierin niet ontbreken. We zullen de komende periode werken aan het verder optimaliseren van Cooponline.nl. Om de landelijke dekking te realiseren verwachten we dat we online de komende jaren fors zullen uitbreiden.'

Albert Heijn, DekaMarkt, Boni, Spar, Em-Té en Deen
Steeds meer Nederlandse supermarktenketens zien brood in het online aanbieden van hun assortiment. Albert Heijn is daarmee voorloper en tevens de grootste speler in het land. Op kleinere schaal openden DekaMarkt en Boni hun webwinkels. Spar, Em-Té en Deen hebben ook aangegeven plannen te hebben om online te verkopen.